Til Vejfest i Vest med børn

sep 19, 2018

Vi har talt med Julie, mor til to, der glæder sig til at tage hele familien med til Vejfest i Vest. Her kan I se alt det familien skal opleve.

Når Holstebromotorvejen bliver indviet, er der mange sjove oplevelser i vente for alle os med børn. Nogle af dem er lærerige, mens andre bare handler om at have det sjovt. Måske skal I med, fordi I har børn i 5. eller 6. klasse, som skal optræde på dagen. Uanset hvad, så tag hele børneflokken med derud og kom i god tid, så I kan nå at prøve nogle af de mange aktiviteter derude.

Vil børnene gerne prøve kræfter med et løb, er der et 400 m børneløb, som er gratis at deltage i. Så kan de også sige, at de har været med til motorvejsløbet.

Børnenes trafikskole er især for børn i børnehavealderen. Her kan børnene både møde Bamse Betjent og Benny Brandmand, være med i en tegnekonkurrence og hoppe på hoppeborg. Hvis jeg kender mine børn ret, kommer jeg til at sidde og tegne, mens de hopper. Det kan også være, at vi tager over til Vejdirektoratet og bygger med Lego – for børnenes skyld naturligvis.

Noget vi glæder os til er at besøge museumsteltet. Her kan man nemlig ”lege på vejen” med hinkeruder, sjippetov og andre lege. Så jeg håber, at vi får inspiration med hjem til aktiviteter i gaden.

Vi skal også hen forbi Handbjerg Marina og se, om der er nogen, der tør hoppe i det kolde gys, som vinterbaderne har med. Mon ikke der også er en båd at kigge på!

Og nu vi er ved ting, der kan bevæge sig, så kommer Holstebro Motor Cross derud med deres motorcrosscykler. Der er truckshow med UCH Transport, hvor de lidt større børn kan prøve en lastbilsimulator. Og Van Nuys kommer med alle deres skinnende amerikanerbiler.

Du kan også benytte lejligheden til at lade ungerne prøve børnegolf ved Holstebro Golfklub. Eller hvad med at besøge ”Hele Danmarks Familieklub”, som har noget med der hedder stigegolf. Jeg er spændt på at se, hvad det er for noget.

Et af vores must-see (og must-taste) er helt klart pandekagemaskinen ved Holstebro Kirkerne. Den kan lave 8 pandekager på en gang. De har også lovet både malebøger, historier, leg og konkurrencer, så det kunne være et godt sted at holde en pause.

Har du et barn, der godt kan lide at nørkle, så skal I tage forbi bibliotekets telt. Her er der sprogbot, mikrobit (dine børn ved, hvad det er) og perlekædeworkshop. De tager også deres søde drage-maskot med.

Skal der mere fart over feltet, så kan I skyde med nerfguns, køre om kap i lowriders og prøve Fun Animal Race ved Play-Time/Vesterhavets Fodboldgolf. I kan også prøve sportskarate ved Budo eller spille panna-bane ved Holstebro Boldklub.

Noget af det sidste, vi har på vores ”liste”, er at besøge Røde Kors, hvor man kan øve genoplivning på en dukke. Man kan også få sig et klamt sår, helt uden det gør ondt, når de viser, hvordan de sminker sår og skader til deres øvelser. Det bliver helt sikkert et billede værd til bedsteforældrene.

Hvis vi er heldige, kommer vi hjem med autografer fra nogle af de seje TTH-spillere. Endelig er der selvfølgelig al musikken, sangen og masser af anden underholdning og shows. Ungerne vil helt sikkert se Tante Andante Band og Ramajetterne.

Jeg er sikker på, det bliver en stor festdag for hele familien!